قريبا ساصبح ام
عزيزتــــــــــــــي الزائره
انشانا هذا الموقع لخدمتكم بالمعلومات الصغيره والكبيره التي تخص الحمل والانجاب وتاخر الحمل
ولا نسالكم غير الدعاء
ويشرفنا تواصلكم.... اداره الموقع
قريبا ساصبح ام
عزيزتــــــــــــــي الزائره
انشانا هذا الموقع لخدمتكم بالمعلومات الصغيره والكبيره التي تخص الحمل والانجاب وتاخر الحمل
ولا نسالكم غير الدعاء
ويشرفنا تواصلكم.... اداره الموقع
قريبا ساصبح ام
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
<div style="background-color: none transparent;"><a href="http://www.rsspump.com/?web_widget/rss_ticker/news_widget" title="News Widget">News Widget</a></div>

شاطر
 

 البامية باللحمة والليمون

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
دمعة وفاء
ام حلوه
ام حلوه
دمعة وفاء

عدد المساهمات : 10
تاريخ التسجيل : 13/09/2012

البامية باللحمة والليمون Empty
مُساهمةموضوع: البامية باللحمة والليمون   البامية باللحمة والليمون Icon_minitimeالخميس 13 سبتمبر - 9:38





المقادير


كيلو لحمة - ضاني أو بتلو أو بقري
كيلو بامية
و2 معلقة كبيرة زيت ذرة
و2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
و3 أكواب عصير طماطم
ملح وفلفل أسود
و3 فصوص ثوم مدقوقين
و3 معالق زبدة
فلفل أخضر مقطع قطع صغيرة
و2/1 معلقة صغيرة شطة مطحونة
و3 بصلات مقطعة قطعاً صغيرة

الطريقة

هاتي اللحمة واغسليها وقطعيها إلى قطع متوسطة الحجم
بعد كده هاتي حلة وحطي فيها اللحمة
وحطيها على نار متوسطة الحرارة مع التقليب المستمر لغاية ما اللحمة تطلع ميتها وتشربها تاني
بعد ما تشربها ضيفي إليها 3 كوبايات مية وضيفي إليها الملح والفلفل والبهارات
وسيبي اللحمة على نار هادية لغاية ما تلاقيها استوت
أثناء ما اللحمة بتستوي هاتي البامية واغسليها كويس
وبعد كده سيبيها علشان تنشف وبعدين نظفيها كويس
وشيلي الجزء العلوي والجزء السفلي واغرسيها بالسكينة من المنتصف
هاتي حلة وحطي فيها الزيدة والزيت
وضيفي ليها البصلة المقطعة وقلبيهم مع بعض لغاية ما البصلة لونها يبقى ذهبي
وبعد كده ضيفي الثوم المدقوق والبامية وقلبيهم مع بعض لمدة ربع ساعة
وضيفي إليهم الفلفل المقطع مع استمرار التقليب لمدة خمس دقائق
بعد كده ضيفي عصير الطماطم وصلصة الطماطم والملح والفلفل والشطة الحمراء
وسيبيهم على النار لغاية ما تلاقي إن الطماطم قوامها بقى سميك
ضيفي إليها اللحمة وكوباية كبيرة شوربة اللحمة
وسيبيهم على النار لغاية ما البامية تستوي
قبل أذان المغرب بربع ساعة اغرفي البامية في أطباق التقديم
وضيفي ليها عصير الليمون
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عزف الحروف
ام في الطريق
ام في الطريق
avatar

عدد المساهمات : 42
تاريخ التسجيل : 21/03/2011

البامية باللحمة والليمون Empty
مُساهمةموضوع: رد: البامية باللحمة والليمون   البامية باللحمة والليمون Icon_minitimeالخميس 13 سبتمبر - 11:16

سلمت الايادي
ع الاطباق اللذيذة
والوصفات الرائعة
مودتي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

البامية باللحمة والليمون

استعرض الموضوع التالي استعرض الموضوع السابق الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
قريبا ساصبح ام :: سيدتي :: المطبخ-